Gjødslingsnormer
| 
 Forventet avling, kg/daa  | 
Gjødsling, kg/daa | |||
| 
 N  | 
 P  | 
 K  | 
||
| 
 Hodekål, konsum  | 
 6000  | 
 26.0  | 
 3.0  | 
 22.0  | 
| 
 Hodekål, fabrikk  | 
 8000  | 
 30.0  | 
 3.0  | 
 24.0  | 
| 
 Sommerkål, tidlig  | 
 3000  | 
 18.0  | 
 2.5  | 
 20.0  | 
| 
 Blomkål, sommer/høst  | 
 1500  | 
 24.0  | 
 2.8  | 
 18.0  | 
| 
 Blomkål, fabrikk  | 
 2000  | 
 24.0  | 
 2.8  | 
 18.0  | 
| 
 Rosenkål  | 
 1000  | 
 22.0  | 
 2,5  | 
 18.0  | 
| 
 Broccoli, tidlig  | 
 1000  | 
 18.0  | 
 3.3  | 
 16.0  | 
| 
 Broccoli, sommer/høst  | 
 1200  | 
 20.0  | 
 2.8  | 
 20.0  | 
| 
 Kinakål, sommer/lagring  | 
 3000  | 
 6.0  | 
 3.0  | 
 14.0  | 
| 
 Kålrot, høst/lagring  | 
 4000  | 
 10.0  | 
 2.5  | 
 10.0  | 
| 
 Gulrot, industri/konsum  | 
 5000  | 
 9.0  | 
 3.0  | 
 14.0  | 
| 
 Kepaløk stripegjødslet  | 
 3500  | 
 12.0  | 
 4.3  | 
 14.0  | 
| 
 Kepaløk, breigjødslet  | 
 3500  | 
 12.0  | 
 5.8  | 
 14.0  | 
| 
 Purre, fabrikk  | 
 3000  | 
 22.0  | 
 6.0  | 
 16.0  | 
| 
 Rødbeter  | 
 3000  | 
 14.0  | 
 4.0  | 
 16.0  | 
| 
 Rotpersille  | 
 2000  | 
 12.0  | 
 4.0  | 
 14.0  | 
| 
 Knollselleri  | 
 2000  | 
 18.0  | 
 6.0  | 
 20.0  | 
| 
 Stilkselleri  | 
 2500  | 
 14.0  | 
 5.0  | 
 16.0  | 
| 
 Frilandsagurk  | 
 3000  | 
 16.0  | 
 4.0  | 
 12.0  | 
| 
 Isbergsalat sommer/høst  | 
 2500  | 
 10.0  | 
 2.0  | 
 14.0  | 
| 
 Erter  | 
 600  | 
 4.0  | 
 3.0  | 
 8.0  | 
| 
 Bønner  | 
 900  | 
 10.0  | 
 6.0  | 
 10.0  | 
| 
 Mais  | 
 1200  | 
 16.0  | 
 5.0  | 
 10.0  | 
| 
 Justering, g/kg/daa  | 
|||
| N | P | K | |
| 
 Hodekål, konsum  | 
 2  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Hodekål, fabrikk  | 
 3  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Hodekål, sommer/høst  | 
 3  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Blomkål, sommer/høst  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Blomkål, fabrikk  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Rosenkål  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Broccoli, sommer  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Broccoli, høst  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Kinakål, sommer/lagring  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Kålrot, høst/lagring  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Gulrot, konsum/lagring  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Gulrot, fabrikk  | 
 1  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Løk  | 
 2  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Purre, fabrikk  | 
 2  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Rødbeter  | 
 2  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Rotpersille  | 
 2  | 
 0  | 
 2  | 
| 
 Knollselleri  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
| 
 Stilkselleri  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
| 
 Frilandsagurk  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
| 
 Isbergsalat  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
| 
 Erter  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
| 
 Bønner  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
| 
 Mais  | 
 2  | 
 0,4  | 
 2  | 
Les mer på nettsidene til NIBIO her.