Gjødslingsnormer
Optimalverdier for jordanalyser
| 
 
  | 
 pH  | 
 P-AL  | 
 K-AL  | 
 Ca-AL  | 
 Mg-AL  | 
| 
 Jordbær, Ribes,Rubus  | 
 5,5-6,5  | 
 5-10  | 
 15-25  | 
 100-200  | 
 8-10  | 
| 
 Hageblåbær  | 
 4,0-5,0  | 
 5-10  | 
 15-25  | 
 100-200  | 
 8-10  | 
| 
 Frukt  | 
 5,5-6,5  | 
 ~10  | 
 20-30  | 
 100-200  | 
 10-12  | 
Optimalverdier for bladanalyser (% av tørrstoff)
| 
 
  | 
 N  | 
 P  | 
 K  | 
 Ca  | 
 Mg  | 
| 
 Jordbær  | 
 1,8-2,2  | 
 0,2-0,3  | 
 1,2-1,8  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,3  | 
| 
 Ribes  | 
 2,6-3,0  | 
 0,2-0,3  | 
 1,2-1,8  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,4  | 
| 
 Bringebær  | 
 2,8-3,2  | 
 0,2-0,3  | 
 1,2-1,8  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,4  | 
| 
 Hageblåbær  | 
 1,8-2,1  | 
 0,1-0,4  | 
 0,4-0,7  | 
 0,4-0,8  | 
 0,1-0,3  | 
| 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 Eple  | 
 2,0-2,4  | 
 0,15-0,25  | 
 1,2-1,6  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,3  | 
| 
 Pære  | 
 1,9-2,4  | 
 0,15-0,25  | 
 1,2-1,6  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,3  | 
| 
 Søtkirsebær  | 
 2,5-3,0  | 
 0,20-0,30  | 
 1,5-2,0  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,3  | 
| 
 Plomme  | 
 2,5-3,0  | 
 0,20-0,30  | 
 2,0-2,5  | 
 1,0-1,5  | 
 0,2-0,3  | 
Normtall for gjødsling til frukt- og bærartene (kg/da)
| 
 
  | 
 N  | 
 P  | 
 K  | 
| 
 Jordbær  | 
 4-8  | 
 1-2  | 
 4-6  | 
| 
 Solbær  | 
 8-10  | 
 1-2  | 
 6-8  | 
| 
 Rips,Stikkelsbær  | 
 6-8  | 
 1-2  | 
 6-8  | 
| 
 Bringebær  | 
 6-12  | 
 1-2  | 
 6-8  | 
| 
 Hageblåbær  | 
 3-5  | 
 2-4  | 
 3-5  | 
| 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 Eple  | 
 3-5  | 
 1-2  | 
 5-7  | 
| 
 Pære  | 
 5-8  | 
 1-2  | 
 6-8  | 
| 
 Søtkirsebær  | 
 8-10  | 
 1-2  | 
 6-8  | 
| 
 Plomme  | 
 5-7  | 
 1-2  | 
 7-9  | 
Les mer på nettsidene til NIBIO her.