Sesongen minutt for minutt 2021
Hva er det mest positive med bondeyrket?
At vi først og fremst jobber med naturen og at vi har mye frihet til å styre hverdagen.
Hva er mest utfordrende?
Det blir litt mindre ferie og fritid enn i de fleste andre bransjer.
Nøkkelinfo om gården og drifta: Arealer, vekster, husdyr? Hvilken vekst skal vi følge i «Minutt for minutt»?
Vi dyrker i hovedsak høst- og vårhvete, bygg, åkerbønner eller konserveserter og frøproduksjon av timotei. I år har vi 280 daa høsthvete og 150 daa timotei. Det er planlagt å så 180 daa vårhvete med frøgjenlegg. Resten blir åkerbønner eller bygg, avhengig av hvor tidlig vi får sådd.
Fra de to grisehusa produseres det ca 3000 tonn møkk, som vi kjører ut med slangeutstyr. Alle jordene ligger så nærme at vi rekker dem med tilførselslange. Noe av møkka kjører vi til naboer som driver økologisk.
I årets minutt for minutt skal vi følge et av skiftene med høsthvete. Den ser ut til å ha overvintra greit, vi har vært heldige og hatt snødekke som har beskytta mot kulda i vinter. Jeg har planer om å anlegge nullruter med og uten husdyrgjødsel og kjøre to delgjødslinger med variabel tildeling etter atFarm styrefiler.
Hva er din favorittvekst å dyrke og hvorfor?
Av det vi dyrker synes jeg høsthvete mest moro. Den kan vi følge med på nesten hele året og når den overlever vinteren skal det mye til at den ikke gir de største avlingene.
This media item is disabled because it requires consent for marketing cookies. Click here to open cookie settings
Asia og Oceania